Pròblemet s’kànë fùnd për ish kryeministrtin/ Rihapet dosja e “21 Janarit”,Gjÿkata e Strazburgut thërret Berishën..(VIDEO)

collage 33

Nuk kanë të sosur tèlashet për ish-kryeministrin Sali Berisha. Teksa Departamenti Amerikan i Shtetit e shpalli “non-grata”, një gòditje e fòrtë ka ardhur nga Gjy.kata e Strasburgut. VIDEON e plote me vendimin e Strazburgut e gjeni meposhte👇

Në Avokaturën e Shtetit dhe institucionet e tjera ligjzbatuese ka mbërritur një letër që sinjalizon rihapjen e dosjes së “21 janarit”. Në pròtestën e vitit 2011 mbetën të v.ràrë 4 persona, por për Aleks Nikën dhe Hekuran Dedën nuk pati kurrë drejtësi. Familja e këtij të fundit disa vite më parë iu drejtua Strasburgut dhe mori garanci nga qeveria për rihapjen e hètimeve.

Po të njëjtën rrugë kanë ndjèkur edhe familjarët e Aleks Nikës. Sipas ‘Sotnews’ ata kanë dërguar një pàdi në GjEDNJ për rìgjÿkimin e çështjes. Përmes kësaj pàdie, familjarët e Nikës kërkojnë që hètimet të fillojnë nga e para, sepse në atë kohë institucionet shqiptare nuk kanë bërë si duhet punën, pasi deri më sot nuk kanë mùndur të përcaktojnë rrethanat në të cilat u vr.à Aleks Nika dhe as autorin e vr.àsjes, duke i lënë çështjen për 10 vjet pa drejtësi të gjetur.

Për këtë rast Gjÿkata Europiane e të Drejtave të Njeriut ka nisur ditët e fundit shqyrtimin e pàdisë, ndërsa u ka kërkuar institucioneve përgjegjëse në Shqipëri më shumë informacione dhe të dhëna rreth kësaj ngjarje.

Gjithashtu shtetit shqiptar i është kërkuar informacion nëse familjarët e të ndjerit kanë patur akses në fazën hètimore të procesit dhe nëse kanë kërkuar të përfshìhen në proces. Nisur nga kërkesa e Strasburgut, avokatja e shtetit Enkelejda Muçaj, i është drejtuar me shkresë për informacion Sekretarit te Përgjithshëm të Këshillit të Ministrave, Engjëll Agaçi, drejtorit të Përgjithshëm të Polìcisë së Shtetit Ardi Veliu dhe drejtueses së Prokurorisë së Tiranës, Elisabeta Imeraj.

Konkretisht, me ùrdhër të GJEDNJ, Avokatura e Shtetit iu ka kërkuar institucioneve në vend çdo informacion të kërkuar, çdo akt dhe provë të administruar në funksion të procesit. Pra hapat e ndjèkur gjer më tani, që nga pàdia e familjarëve në Strasburg, kërkesa e kësaj të fundit për më shumë informacion si dhe vënia në lëvizje e institucioneve tona tregon që vr.àsja e Aleks Nikës do të rijetohet.

Rihapja e kësaj dosje është një tjetër kambanë alàrmi për ish-kryeministrin Sali Berisha, pasi prej vitesh familjarët e të vr.àrëve me 21 janar kërkojnë ndèshkimin e tij. Ndërsa kujtojmë se nuk është fare rastësi se rihapja e “21 janarit’” vjen fill pas rihapjes së “Gërdecit” dhe vendimit të DASH për ish-kryeministrin.

Detajet e rihapjes

Rihapja e dosjes për vr.àsjen e Aleks Nikës dhe Hekuran Dedës duket se nuk do të jetë proces i vèshtirë. Në 21 janar të këtij viti, pra në 10-vjetorin e màsàkrës u bë me dije se polìcia ka kërkuar rihapjen e hètimeve nga Prokuroria e Tiranës. Polìcia dërgoi një dòsje me argumente dhe të dhëna duke dhënë sinjale se “21 janari” do të rihapet.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!