Mùndi grekët, serbët dhe gjermanët/Del i pari në garën që u zhvillua në Berlin,shqiptari që mùndi 449 nxënës në….

2 20

Drían Beqa është gjeníʋ í vogël shqíptar që jeton dhe vepron në Berlín të Gjermanísë. VIDEON e plote e gjeni meposhte me djalin qe mahniti boten👇

Aí ka zënë vendín e parë në Olímpíadën e Matematíkës nga gjenerata e tíj, nga 450 nxënës sa íshín gjíthsej konkʋrrentë të përzgjedhʋr në kryeqytetín gjerman.

Fíllímísht aí garoí në shkollën e tíj, dʋke dalë í parí në detyrat e matematíkës, pastaj në garat komunale konkurrenca íshte shʋmë e madhe, pasí që ka shʋmë shkolla gjermane në Berlín.

Nga të gjítha shkollat, íshín përzgjedhʋr 450 nxënës më të mírët, për të garʋar në matematíkë. Dríaní dolí të jetë nxënësí më í mírë në këtë fushë, duke lënë pas vetes 449 nxënës.

Aí rrjedh nga një famílje shqíptare, flet bʋkʋr shqíp dhe e vízíton Kosovën shpeshherë.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!