Sali Berisha tràdhètohet nga deputeti në momentin që po merr PD-në/ Publikon të gjitha vr.àsjet që ka porositur, nga elì.minimi i Hajdarit, te vr.àsja e…

collage 33

Në librin e tij “Masàkroni Servet Pëllumbin”, deputeti Spartak Braho ka hèdhur sërish dritë mbi shumë zhvillime ndër vite. Ai ka lèshuar akùza të forta ndaj Sali Berishës për një sërë vr.àsjesh të ndodhura në Shqipëri gjatë viteve 1991-1998. VIDEON e plote emrat me mund ta shikoni meposhte 👇

Keni patur në dorë dosjen e hètimit të tràgjedisë së marsit të vitit 1997. Prokuroria nuk është ndjèrë, ndërkohë që dje po në prokurori, ka mbërritur dènoncimi i ish-komandantit të opèracionit të mbetur në tèntativë për rràfshimin e Vlorës, Isamedin Haxhia, ku Berisha akùzohet se ùrdhëroi màsakrën. Mendoni se duhet hapur sërish kjo dosje pas pasurimit me fakte trònditëse?VIDEON e plote emrat me mund ta shikoni meposhte 👇

Hètimi i ngjarjeve janar-qershor ‘97, nga Komisioni Parlamentar dhe për aq sa mundësi pati komisioni, por edhe për përfùndimin që ai arriti, padyshim që përbën një nga gjërat më të sakta e më të plota që ka bërë deri më sot Komisioni Parlamentar. Ndonëse përfùndimet e komisionit në relacionin e tij, tashmë duken sikur janë arkivuar, koha po tregon dhe do të tregojë se atyre nuk do t’u luhet as presja më e vogël.

Ndërsa për ne, disa nga anëtarët e këtij Komisioni Parlamentar që punuan me përkushtim, ndershmëri dhe objektivitet, ata politikanë të PS-së që na gj.ykuan si “të àshpër” dhe për këtë shkàk mendojnë se u “dògjën”, koha po tregon se àshpërsia jonë ndaj asaj që ndodhi në mars të vitit 1997 dhe ndaj atyre që projektuan dhe zbatuan atë ishte plotësisht e justifikuar politikisht dhe e bazuar juridikisht.

Dosja e janar-qershorit që ndodhet në prokurori ndonëse e “arkivuar” për shkak të pafùqìsë së shtetit dhe të organeve të tij kompetente nuk është mby.llur. Hajdaraga kur u prek nga Berisha bëri një deklarim shumë domethënës, që Berisha do të gjy.kohet sot si Pinoçet. Ndërkohë akùzat e Isamedin Haxhisë janë vetëm një pjesë e vogël e akùzave të tjera që ndodhen tëdokumentuara në dosjen e marsit të vitit ‘97 dhe që për fat këto akùza mbështesin përfundimet e arritura nga Komisioni Parlamentar i Hètimit.

Ju nuk e dini se sa interesante janë akùzat e Zhulalit për Berishën akùzat e ish-komandantit të përgjithshëm, akùzat e Agim Shehut, të Xhahit Xhaferrit, Gazidedes, Mulosmanit etj., dëshmi të cilat shteti shqiptar nuk duhet t’i nënvlerësojë. Shteti duhet të thërrasë në Prokurori që të dëshmojnë në cilësinë e dëshmitarit, por edhe të pàndehurit në rast se kanë qenë zbatues të verbër të ùrdhrave vr.àsës të Berishës. Ju keni për të parë që dhe vetë Shaban Memia, kur të ndodhet përballë prokurorëve, do të këndojë si bilbil për të dëshmuar se me ùrdhër të kujt janë shpërth.yer depot dhe janë àr.matosur Bathorja dhe periferia e Tiranës. Të tërë do ta lënë në baltë Berishën sepse ka një logjikë zhvillimi të ngjarjeve e një logjikë përfundimi të tyre.

-Berisha në letrën publike të Izet Haxhisë është akùzuar se ka organizuar vr.àsje me pagesë të kùndërshtarëve politikë. Si e komentoni këtë dhe cili është precedenti që është krijuar?

Është shumë i saktë deklarimi i Haxhisë. Natyrisht ajo merr vlerat e provës në momentin kur deklarohet pranë prokurorisë. Jo vetëm ajo çka dëshmon autori i mësipërm, por tërë ngjarjet e rënda të ndodhura në Shqipëri, që nga viti ‘91 e deri në vitin ‘99 dhe do të vazhdojnë të ndodhin edhe në të ardhmen, këtu kam parasysh vr.àsjen e Arben Brocit e të tjerëve, tèntativën për vr.àsjen e politikanëve të opozitës së atëhershme, vr.àsja e Çekinit, vr.àsja e A.

Rustemit, synimi për elì.minimin nëpërmjet grèvës së urisë së Pjetër Arbnorit si dhe vr.àsja e Azem Hajdarit, kanë një ideator, Sali Berishën. Dëshmitarët dhe realizuesit si të vetmit që përbëjnë prova për të, Berisha ka parashikuar platformën e elì.minimit fi.zik të tyre. I ndjeri Hajdari, Pjetër Arbnori dhe K.P. e njohin mirë skenarin e 2 prillit. Patjetër ka dëshmitarë të pakët, por të rrèzikshëm që duhen elì.minuar fiz.ikisht. Berisha e di mirë se ùrdhri për vr.àsjen e Çekinit në Shkodër dhe Rustemit në Vlorë dhënë prej tij është realizuar nga Gazidede dhe strukturat e tyre, prandaj ai vazhdimisht punon për elì.minimin fi.zik të realizuesve të këtyre vr.àsjeve. A. Shehu e ka deklaruar publikisht këtë.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!