Ndodhi ajo që prìtej! Pas mandatit e prèt b.ùrgu: SPAK plàs bòmbèn, akùza për vr.àsje vjèdhjè abùzìm detyret..(VIDEO)

collage 18

duket se Presidenti në detyrë i Shqipërisë Ilir Meta së bashku me Monika Kryemadhin, kryetare e Lëvizjes Socialiste për Integrim si dhe ish-deputeti, Vangjel Tavo janë zyrtarisht të kàllëzuar në SPAK ku sic shihet edhe ne VIDEON E MEPOSHTE👇

Me dÿshimet se kreu i shtetit shqiptar ka pàstruar para, kryer korrùpsion dhe shpèrdoruar detyrën, një ish-deputet i parlamentit dhe i opozitës si Halit Valteri lexoi akùzat për mediat në prag të prokurorisë. Shiko VIDEON poshte👇

“Çfarë është më e rëndësishmja dhe që përbën veprën pènale, është se këto financime janë bërë nga kompani Offshore nga shteti i Qipros në sistemet bankare të cilat nuk të kërkojnë burimin e të ardhurave madje të japin mundësinë ligjore për të fshèhur burimin real të të ardhurave dhe financuesit e tyre. Duke administruar kontratat e lobimit në favor të LSI, Ilir Meta dhe Monika Kryemadhi kemi evidentuar gjithashtu se këto shpènzime nuk janë deklaruar as në bilancet e Lëvizjes Socialiste për Integrim për vitin 2017 dhe as në Deklarimin Vjetor Periodik të subjekteve deklaruese, Ilir Meta dhe Monika Kryemadhi për vitin 2017”, tha Halit Valteri.

Duke theksuar se është kontaktuar nga një gazetar i huaj që i vuri në dispozicion dokumentat, Valterti nuk sqaroi nëse dokumentat lìdhen me artikullin në mediat austriake ku presidenti Meta përmendet për 700 mijë dollarët lòbim përmes një kompanie qipriote guaske që të siguronte foto në ceremoninë e inaugurimit të presidentit amerikan Donald Trump.

“Duke marrë shkas nga shumë dènoncime të ndryshme të bëra publike, ndër to në vitin 2018 nga gazeta prestigjoze Mother Jones dhe së fùndmi nga gazeta e mirënjohur austriake Kronen Zeitung është konstatuar se një parti politike jo pak e rëndësishme në Shqipëri shpeshherë ka lòbuar për kàuza të rrème vetëm për faktin që me anë të parave të financuara të dezìnformojë zgjedhësit shqiptarë duke i bërë të mendojnë se kanë përkrahjen e Qeverisë Amerikan”.

Në pàdi thuhet se referuar këtyre të dhènave krijohet dyshimi se politikanë të përfolur si është rasti i Metës kanë qarkulluar para të përfituara nga aferat korrùptive duke i pàstruar dhe futur në sisteme bankare në rrugë të jàshtëligjshme për t‘i përdorur ato për qëllime dezìnformimi për votuesit shqiptarë.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!