VIDEO / Ky është ndy.rësira më e madhe në Shqipëri që i vuri zjà.rrin ishullit të Sazanit! Çfarë dènimi meriton ky person?

Screenshot 2 4

Një person është filmuar teksa del nga një vatër e sapondèzur zj.àrri në ishullin e Sazanit. Video që dÿshohet të jetë bërë nga punonjës të operacìoneve të fìkjes së zjà.rreve ka zbuluar personin që dÿ.shohet të jetë autor njërës prej zjàr.rvënieve në ishullin e Sazanit. SHIKO VIDEON E PLOTE MËPOSHTË👇

Polìcia bën me dije se ka nisur menjëherë hètimet për të zbuluar autorin apo autorët e kësaj zj.àrrvënie që mori përmasa të mëdha. Ende nuk dihen shkàqet që e kanë dètyruar atë të ndërmarrë një veprim të tillë, por Kodi Pènal në fuqì parashikon ndëshkime deri në 20 vite b.ùrg për autorët e djè.gies së qëllimshme të pyjeve dhe bimësisë në Shqipëri.SHIKO VIDEON E PLOTE MËPOSHTË👇

Konkretisht, neni 206/a i Kodit Pènal, ndryshuar për herë të fundit në vitin 2013, parashikon 5 deri në 8 vite bù.rg për shkàt.ërrimin me dashje përmes zj.àrrit, të fondit pyjor dhe të çdo njësie të ngjashme me të, me pàsoja të rènda materiale.SHIKO VIDEON E PLOTE MËPOSHTË👇

Kur zjà.rrvënia është kryer me qëllim ndryshimin e kategorisë dhe destinacionit të tokës, nga pyll në kullotë, truall etj., parashikohet një dè.nim me b.ùrg nga 5 deri në 15 vjet. Ndërkaq, kur vënia e zj.àrrit të qëllimshëm ka shkaktuar pasoja të rë.nda për pronën, shëndetin ose jetën e njerëzve apo dème të rènda dhe të zgjatura në kohë ndaj mjedisit, dë.nohet nga 10 deri në 20 vjet bù.rg.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!