Dèbat i fortë! Je gati të djègësh jorganin për një plesht’, akùza të fòrta mes Manjës dhe Berishës

collage 40

Diten e sotme ka pasur dèbate të fòrta ka pasur në Kuvend mes ish-kryeministrit Sali Berisha dhe ministrit të drejtësisë Ulsi Manja, pas vendimit të marrë nga qeveria, për të hèqur dorë nga më shumë se 3 mijë rekurse në Gjÿkatën e Lartë.

Berisha e quajti abùziv këtë vendim, duke thënë se kjo do ti kushtonte shtetit dème të mëdha, dhe procesi rrèzikonte të ishte selektiv. Por për Manjën kjo nuk është e vërtetë, sa kohë që parashikohet të hìqet dorë nga çështje, ku dèmi nuk kalon vlerën prej 1.2 milionë lekësh, si dhe dy gjÿkata të tjera janë shprehur kùndër institucioneve të shtetit.

“Jam i bindur që sa herë flet Saliu për të vàrfrit, për ish pronarët dhe ish të përndjèkurit nuk e merr àskush seriozisht se ndryshe flet dhe ndryshe vepron. Ekzaktëisht siç bëri me udhëzimin e Këshillit të Ministrave për hèqjen dorë nga rekurset në gjÿkatën e Lartë.

I thirri dhe i mbajti një paradite gazetarët aty për t’i sqaruar një VKM duke dìzinformuar opinionin publik dhe këshilluesit. Çfarë është ky udhëzim? Orienton administratën shtetërore të hèqin dorë nga rekurset e padepozituara kur vlera e disponimit të pàdisë nga ana e gjÿkatës nuk e kalon 40-fishin e pagës minimale. Pra shkon 12 milionë lekë të vjetra Sali. Fiksoje mirë këtë.

Do të hìqet dorë nga ato rekurse kur shteti i ka hùmbur gjÿqet në të 2 shkallët e gjykimit, në shkallë të parë dhe të dytë ku përfituesit nga këto vendime, në vlerë leku janë jo më shumë 40-fishi i pagës mìnimale. Nuk bëhet fjalë për të hèqur dorë nga rekurse që kanë ndikim të madh ekonomik në interesat pasurore të shtetit se nuk kemi luajtur mendsh ne.

E dyta hìqet dorë nga rekurset që kanë të bëjnë me njohje, vërtetim vjetërsie në punë, njohje të dhënave të dokumentit, librezë pune, regjistër themeltar, listë pagesa sepse ne në interesin e pensionistëve duam që ta gëzojnë pensionin, prandaj mos dil të flasësh këtu kur dìzinformon opinionin publik. Ti e ke zakon, kur të djèg diçka, je gati të djègësh jorganin për një plesht se Shqipërinë ke dhënë prova që e ke djègur sa herë të është dashur”, tha Manja.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!