I riu deg.jeneron kèq Ramen hapur: Ai ka punuar kùndër Kosovës, por ndodh e paprìtura…

E6A3F608 CA34 4A81 8193 441FF76E93C9

Ron Gjinovci, analist, thotê se nuk ka parê àsgjê tê jàshtêzakonshme nê fjalimin e Vjosa Osmanit nê Parlamentin e Shqipêrisê por veçon se ka pasur reagime nègative nga dy krahet, ata qê mbêshtesin kryeministrin Edi Rama dhe ata qê e shohin Kosovên si infèriore.

Sipas tij qeveria e Shqipêrisê a punuar kùndêr interesave tê Kosovês dhe gjithashtu ai theksoi se çêshtja e bashkimit kombêtar pêrdoret pêr ti bêrê prèsion Bashkimit Evropian.

“Nuk kam parê àsgjê tê jàshtêzakonshme tek fjalimi i ùshtrueses sê detyrês sê Presidentes, por kam parê dicka tê jàshtêzakonshme tek reagimet. Reagimet nê Shqipêri janê tê dy llojeve; tê atyre qê janê reshtuar me Ramên dhe qê nuk u shkon pêr shtat àsgjê qê ka thênê
Presidentia e Kosovês dhe atyre qê Kosovên janê mêsuar ta shohin si inferiore.

Nêse ju prisni qê politikanêt e Kosovês tê vijè vazhdimisht me poezi dhe kêngê pêr mêmêdheun mendoj qê kjo kohê ka pêrfùnduar dhe duhet tê mêsoni qê shqiptarê e Kosovês do tê adresojnê disa kêrkesa edhe nda Shqipêrisê.

Shqipêria pêrdor bashkimin kombêtar dhe Kosovês si mjet pêr tê shant azhuar BE. Sa herê dêshton nê pêrmbushjen e kritereve apo kur BE i bên ndonjê tê padrejtê pêr integrimin nê BE menjêherê i nxirret karta e
bashkimit kombêtar, kjo êshtê keapêrdor dhe kjo vêrehet”, shprehet Gjinovci.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!