Nùk më njihni mua! Berisha plàs tjetren “Ku pyes unë për Amerikën, kur e kam Tropojën dhe Kavajën me vete”.

collage 33

Frìka e bùdallalleps njeriun me kapacitet mediokèr, por e bèn delirant heroin budalla. Ja te dy rastet e Shqipèrisè: ata janè Haxhi Qamili dhe Sali Berisha.

Haxhi Qamili nè vitin 1914 -1915, pasi kishte filluar kryengritien e ti pèr tè sielle sèrish Turginè ne Shqipèri, dhe kishte marre Shqipèrine e Mesme, iu drejtua Korçès si qendèr e nacìonalizmit shqiptar që ishte atèhere. Por, pikèrisht pèr kètè, erdhi aty afèr Qafè Thanes konsulli francez i Korçè, e takoi Haxhiun dhe i tha: “Hìq dorè nga Korça se aty prek intetesin e Francès”. Por, konsullit francez, Haxhiu iu pèrgjigi me frazèn e tij ‘lapidare'”: “Ku pyes unè pèr Francèn kur kam Shijakun dhe Peqinin me vete.” Kurse Saliut, kur i thanè se nuk tè pranon Amarika, tha: “Ku pyes unè pèr Amerikën, kur e kam Tropojèn dhe Kavajën me vete”.

Por die e la edhe Tropoja edhe Kavaja, se nuk dolèn ne votime pèr ta votuar. Kudo po kèshtu, nè tè gjithè Shqipèrinè. Vobegtèsi mendore pamè nga perkrahèsit e Saliut, dhe heshtje politike. Kurse stafi i coroditur
dhe i trèmbur i Saliut gènjeu sikurse edhe nè vitin 1996, kur, po keta, mbushèni kutite e votimeve politike tè atij viti. Por, die ne darkè, rreth tetèdhjetè tè fantaksur e pritèn Haxhiun e sotèm si fitimtar. ne selinè ne Tirane.

Jam kryetari i Partise Demokratike thote Saliu, domethènè Haxhiu, dhe tani do mund Amerikèn. Por tè gjithè njerèzit me mend nè kokè qeshin jo me Haxhi Qamilin, por me Sali Berishën, i cili tani nuk ka parti ligiore. Se Partine Demokratike, tè njohur na ligli, e drejton stafi i saj ligjor, qè as pyeti fare pèr votimin e Saliut.

Po ata qè e filmuan votimin fals te Saliut, a do t’ia shfaqin nè media vobegtèsinè politike tè Saliut, qè dje tregoi jo vetèm falìmentin e tij, por edhe paaftèsine intelektuale pèr te kuptuar fàlimentin dhe dòbesine e ti?

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!