Ministri i Jàshtëm i Greqisë, Nikos Dendias “paralàjmëron” Shqipërinë: Mùnd të pèngojmë integrimin tuaj në BE…

FC3CF5E8 FC09 4966 935F 6FA4E2BD23A8

Akoma nùk ka nje zgjidhje mes Shqiperise dhe shtetit Fqinj Greqise ku po flitet te kete nje dakortesim mes vendeve por àsgje konkrete.

Gjatë një konference për shtyp, kryediplomati i jàshtëm grek, Nikos Dendias dhe ministrja e Jashtme, Olta Xhaçka, vunë theksin te disa çështje duke nisur nga lìgji i lùftes e deri te “Deti” në Gjy’katën e Hagës. Gjatë fjalës së tij Nikos Dendias e vuri theksin te disa çështje të rëndësishme mes dy vendeve.

“Është besim i madh që gjendem sërish në Tiranë. Është stacioni im i parë në Ballkanin Perëndimor, këtu ne kemi ekzaminuar raportet dy paleshe, zhvillimet ndërkombëtare dhe unë shoh që do të kemi takim interesant me Edi Ramën të cilit do t’i shpreh edhe përshëndetet e ngrohta të kryeministrit grek Kyriakos Mitsotakis.

Njoftojmë për vendimin tonë për përcjellin e hapësirave detare, përmbushja e kësaj procedure për ne ka rëndësi të vecantë dhe çështja e detit do të zgjidhet në gjy.katën e Hagës. Kjo dërgon një mesazh të rëndësishëm për të përshpejtuar hapat për të mbushur cështjet teknike në cështjen e Hagës.

Marrëdhëniet tona janë duke u zhvilluar shumë mirë, madje edhe miratimi i ligjit për lù.ftën ne duhet të bashkëpunojmë dhe të mby.llet sa më shpejt. Të diskutojmë për cështjet praktike. Mos krijojmë çështje të pazgjidhshme që do të pèngojë integrimin e Shqipërisë në proceset integruese në BE.

Ne konsiderojmë se mìnoriteti grek në Shqipëri përbëjnë urë lìdhëse mes dy vendeve dhe për këtë arsye ne duhet ët diskutojmë çështjet që i referohemi dy grupeve shqiptarët që jetojnë në Greqi dhe grekët në Shqipëri.

Kurse për pensionet ne ramë dakord që të diskutojmë dhe të zgjidhim këto çështje për njerëz që kanë kontribuar në ekonomitë reciproke”, tha Nikos Dendias.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!