TÈRBOHET EDI RAMA: SHBA I Propozon Zyrtarisht Për President Ish-Ministrin E PD-së

x934010F9 8023 489A BF67 D5ACE4DFFE8B.jpeg.pagespeed.ic .B5pZA8X 2j

Akoma nùk ka nje emer konkret per president te Shqiperise por kete here një tjetër emër i është shtuar listës së kandidatëve për President të Republikës.

Federata Shqiptare e Amerikës “Vatra” ka propozuar kolonel Dritan Demiraj si kandidat për president.

Organizata më e vjètër e diasporës, është e mendimit se ish-ministri i Brendshëm demokrat i qeverisë teknike të 2017-s, është emri më i mirë për president.

Demiraj u vendos ministër brenda qeverisë Rama, si propozim i demokratëve, për të shmàngur vjèdhjen e zgjedhjeve të 2017-s, të cilat u hùmbën nga opozita.

Federata Pan-Shqiptare e Amerikës “Vatra” organizata më e vjetër e diasporës e ndjek me vëmendje situatën si dhe zhvillimet politike në Shqipëri.

Stabiliteti politik, partneriteti me aleatin tonë strategjik, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, institucionet e forta demokratike janë gjithmonë boshti i orientimit tonë kombëtar për një Shqipëri të zhvilluar.

Duke ndjèkur kalendarin kùshtetues për zgjedhjen e presidentit të Republikës së Shqipërisë, kemi nderin e veçantë që në unanimitet të plotë të Kryesisë së Federatës Pan-Shqiptare të Amerikës “Vatra” dhe të 20 degëve në të gjitha shtetet e Bashkuara të Amerikës t`Ju propozojmë dhe të mbështesim për herë të parë një kandidat për postin e Presidentit të Republikës së Shqipërisë.

Sa më sipër propozojmë zotin Dritan Demiraj si kandidat për zgjedhjet presidenciale në Shqipëri.

Zoti Dritan Demiraj ka një biografi dhe aktivitet të pasur si një nga ish ù.shtarakët e lartë më të dekoruar në dhe të vlerësuar në dekadat e fùndit. Roli i tij në përfaqësimin me dinjitet, profesionalizëm dhe përkùshtim të njësive të fòrcave të à.rmatosura ka bërë krenarë jo vetëm shqiptarët brenda vendit por mbarë shqiptarët kudo ku jetojnë dhe punojnë në botë.

Kolonel Dritan Demiraj gjatë drejtimit të misioneve lù.ftarake është vlerësuar maksimalisht nga institucionet më të larta të Republikës së Shqipëri, duke u vlerësuar me medaljet “Nderi i Kombit”, “Mjeshtër i Madh”, “Medaljen e Artë të Shqiponjës” si dhe është vlerësuar nga Departamenti Amerikan i Mbròjtjes dhe Departamenti Amerikan i Shtetit.

Gjatë viteve të fundit, zoti Dritan Demiraj ka ùshtruar një aktivitet intensiv kombëtar duke qënë gjithmonë një zë i fuqìshëm për të ndìhmuar në fushën e sigurisë dhe të sfìdave në reformimin e fòrcave të à.rmatosura.

Ai mban gradën Doktor i Shkencave në fushën e sìgurisë dhe të marrëdhënieve ndërkombëtare dhe ka pjekurinë e duhur dhe kualifikimet e nèvojshme për të mbajtur detyrën e lartë të kreut të Shtetit Shqiptar dhe për të qenë garant i Kushtetutës dhe ligjeve.

Federata Pan Shqiptare e Amerikës “Vatra” shpreh besimin e plotë se zoti Dritan Demiraj do të jetë një President simbol i unitetit të kombit dhe një garanci e harmonizimit të politikave me aleatin tonë strategjik SHBA, dhe jo vetëm.

Duke pasur vëmendje dhe ndjeshmëri të shtuar ndaj zhvillimeve gjeopolitike në rajon dhe më gjerë, si komandant i përgjithshëm i Forcave të à.rmatosura ai do të jetë një garanci më e madhe në drejtim të politikave të sigurisë.

Të nderuar përfaqësues të popullit Shqiptar në Kuvendin e Shqipërisë!

Federata Pan Shqiptare e Amerikës “Vatra” me mirënjohje dhe vlerësim për rolin dhe misionin Tuaj, lutet të mbështesni kandidatin e parë të propozuar nga diaspora zotin Dritan Demiraj.

Një president i zgjedhur me konsensus, mirëkuptim dhe përfaqësues i të gjithë Shqiptarëve patriotë, do të jetë mesazhi i duhur politik për situatën aktuale të Shqipërisë.

Me bindjen e thellë që propozimi jonë do të shqyrtohet dhe do të mbështetet nga ana Juaj pa dallime politike,

Me respekt dhe nderime

Kryetari i Federatës Pan Shqiptare të Amerikës “Vatra”

Elmi BERISHA

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!