‘BEFÅSON’ Mark Marku/ Deklaratë kùnder PD-së: “M*t është sítuata dhe m*t do haní,”! SI e komentonI këtë dèklaratë?

2B058830 EF0F 42F4 B859 C5CFB187A457

Nùk ka mùnguar kete here edhe opinioni i Mark Markut dhe Gjekmnarkajt. Lísta e atyre politikanève te huaj, qè kanè dhène dorèhèqjen sepse nè vend qè te ishin prane interesave te votuesve tè tyre, zgjodhèn te pùshonín, èshtè e gjatè. Njè politikane e lartè giermane u làrgua se fùndmí pas prèsionit medíatik sepse po pùshonte, teksa votuesit e kèrkonin tè ishte pranè tyre.

Tè pretendosh njè standard te tillè nê Shqípèri, duket e pàmùndur. Por kur SYRí
raportoí se Agron Gjekmarkaj ishte nè París nè njè park argètimí, teksa demoratet mblídhnin forumin mè te lartè, nuk bèri àsgjè mè shumè se ‘kanè bèrè homologët e tyre nè botè vazhdímísht. Nèse Gjekmarkaj ka dÿshime pèr kètè, mund tè pyesè profesorin pa etikè tè etikès, Mark Markun.

Leksioni i parè dhe mè i thjeshtè nè polítike èshtè se lígjvènèsit i pèrgjigien atyre gè kane votuar pèr tè. Gjekmarkaj mund te mos e díjè kètè nga mènyra se sí e ka katàpultuar Lulzim Basha ne lístat e kandídatève.

Sikùnder mund te kete shumè te djathtè që nùk prèsín àsgjè prei tyre. Po ashtu votuesit e tíj tè djathtè mund tè mos kenè iluzione se Gjekmarkaj nuk ka parime, vlera e norma. Por kur gjèrat katandísen derí te gjuha vùlgare, atèherè ky èshtè edhe renímí me í madh. Jo sepse Giekmarkaj si pedagog delíron duke pretenduar se e ka gjuhèn sí àrmè tè fòrtè. Por sepse gjuha èshtè fytyra e tij e vèrtetè. ‘Hallatet’ nè gojèn e Gjekmarkajt nuk janè asgjè e re tashmè.

Aí vetèm sa i èshtè bashkuar mikut te tij, Mark Markut dhe te dy se bashku jane
kthyer ne ndòtèsít me te medhenj te hapèsírès publike. ata janè pedagogèt gè
do bènín te ndjehej nè siklet jo vetèm do student i tyre. Mark Marku, pedagog i
gazetaríse, nuk njihet pèr giè tjetèr, perpos faktit se tèrbohet nèpèr studío, kèrcènon te tierët dhe dísa here èshtè filmuar duke U thène tè tierève líve: ‘Mos haní mùt’. “Mut èshtè sítuata dhe mùt do haní,” tha para pak kohèsh miku i Gjekmarkajt.

Shumekush thote jo pa te drejtè se Shqiperia eshte katàndisur ne kete gjendje
per shkàk tè gjèndjes se arsímít te larte kryesisht prej pedagogève me ‘hallate’
‘mùt’ nè gojè. Por ky vírus í rènde ka dale tashmè ne agorèn polítikè dhe po ndot këdo qè í del perpara. Dhe ta mendosh gè ky “mùt’ medíatik del nga gjuha e pedagogève.

Por nè mùngesè tè argumenteve, Gjekmarkaj lèshoí nè vend tè pèrgjígjes sè tij nje ‘kùterbím’ me fialè nga mè tè ndÿrat. Kùlmi ishte kur nga goja e tíj dolí edhe ‘hallati’ sí term per tè shpjeguar se pèrse nuk ishte aty ku e kerkojne demokratet. Per te shtuar me pas fÿerjet dhe shpìfjet e shumta.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!