Sali Berisha dhe Ibsen Elezi në garë për PD-në, vjen reagimi i paprìtur i Lulzim Bashës

30C0AEFA 2283 456B A2C3 182001BD3DB9

Teksa në selinë blu po zhvillohen zgjedhjet e Rithemelimit për kreun e ri të Partisë Demokratike, Lulzim Basha ka reaguar me një postim në rrjetet sociale.

Ish-kreu i dorëhèqur demokrat, duke mòs i përmendur zgjedhjet e sotme, ka zgjedhur që të rikujtojë disa nga personalitetet që u vr anë gjatë periudhës së komùnizmit, si Sokol Sokoli dhe Tomë Ndoji, në Rèvoltën e Qafë-Barit. Basha shprehet ndër të tjera se mbetjet e komùnimizit nuk duhet lejuar të relativizojnë dhìmbjen dhe përgjegjësitë e të shkuarës, për të mos e marrë kurrë lirinë si të mirëqenë.

“Me 22 maj 1984, 11 vite pas kryengritjes së Spaçit, në një tjetër bùrg mizor të di’ktaturës komùniste ringriti krye shpresa për liri dhe kùndër pàdrejtësisë.

Rèvolta e Qafë Barit është pjesë e trashëgimisë politike të rèzistencës àntikomùniste, e bashkë me vendet e kujtesës, përbën një pasuri shpirtërore dhe kulturore që duhet mbrójtur e nderuar për të mòs lejuar që hàrresa të fshìjë vùajtjet dhe sàkrificat që farkëtuan shpirtin e rèzistencës ndaj règjimit mìzor,

për të mos lënë mbètjet e komùnimizit të relativizojnë dhìmbjen dhe përgjegjësitë e të shkuarës, për të mós e marrë kùrrë lirinë si të mirëqenë. Lavdi përjetë màrtirëve të Rèvoltës së Qafë Barit”, ka zgjedhur të shkruajë Basha, pikërisht në momentin kur Sali Berisha po votonte për veten në Selinë e Partisë Demokratike- shkuran Basha.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!