Një ditë para zgjedhjeve plàs skàndàli! Berisha rrèzìkon 7 vite bùrg, përfshìhet në skàndàl, fàlsìfikon vulën dhe logon e PD…

a 74

Ambicia dhe nxìtimi i ish-kryeministri Sali Berisha për të uzùrpuar Partinë Demorkatike pa folur ende gjÿkata, ka pròvokuar diten e djeshme një skàndal të madh. Pasi gjyqtari Agron Zhukri përmes një vendimi të dèbatueshëm i dha të drejtë “Foltores” të ketë akses në selinë blu, Berisha dhe mbështetës së tij janë përfshìrë nga ovacioni dhe pretendojnë se janë zotër të PD-së. Videon e plote mund ta shikoni meposhte 👇

Por situata nuk duket aq me ngjyra sa e shfaqin berishistët dhe mediat pranë tij, për shkak se vendimi i Zhukrit nuk është i formës së prerë dhe nuk ka fuqì prapavepruese. Dhe sikur të mos mjaftonte kjo “kleçkë”, në lojë ka hyrë edhe kreu i komanduar i Partisë Demorkatike, Enkelejd Alibeaj, i cili ka ankimuar vendimin e Zhukrit në Gjykatën e Apelit.

Ky vendim duket se ka zëmëruar Berishën dhe mbështetësit e tij, të cilët kanë nisur prèsion dhe shantazhet ndaj gjykatës, me qëllim që kjo e fundit të mos guxojë t’i japë të drejtë Alibeaj. Për këtë arsye ditën e djeshme, “Foltorja”, ka bërë kallëzim pènal për kreun e gjykatës së Tiranës Flamur Kapllanaj dhe kancelarin Donald Xhelili duke i akùzuar për shpèrdorim detyre.

Mirëpo, përtej pàdisë dhe dèbatit se kush ka të drejtë, skàndal është se “Rithemelimi” i Berishës, ka fàlsifikuar firmën dhe logon e PD-së. Kjo pasi në kallëzimin pènal, shihet vula dhe logoja e Partisë Demokrtike, në një kohë që kjo e fundit aktualisht njihet nga institucionet dhe aksesin për t’i përdorur ato e ka Alibeaj dhe Gazment Bardhi. Pra, thënë troç Berisha ka kryer vepër pènale, pasi ka fàlsifikuar logon dhe vulën e PD-së dhe rrèzikon të ndìqet pènalisht.

Foto e bardhe

Berisha rrèzikon 4 deri në 7 vjet bùrg

Po çfarë pènalitetesh ka kur dikush fàlsifikon vulat ose stampat. Kështu sipas Nenit 190 të Kodit Pènal sa i takon fàlsifikimit të vulave, stampave ose formularëve, thuhet se personi që ka kryer këtë vepër pènale rrèzikon hèqje lirie. Kështu që nisur nga kjo që është e shkruar e zezë mbi të bardhë, Berisha rrèzikon 4 deri në 7 vjet bùrg.

“Fàlsifikimi ose përdorimi i vulave, i stampave apo i formularëve të fàlsifikuar ose paraqitja e rrethanave të rreme në këto të fundit, që u drejtohen organeve shtetërore, dènohet me bùrgim nga gjashtë muaj deri në katër vjet. Kur kjo vepër kryhet në bashkëpunim ose më shumë se një herë apo ka sjellë pàsoja të rènda, dènohet me bùrgim nga gjashtë muaj deri në pesë vjet. Kur fàlsifikimi bëhet nga personi që ka për detyrë hartimin e tyre, dènohet me bùrgim nga tre deri në shtatë vjet”, thuhet në nenin 90 të Kodit Pènal.

“Foltorja” padit Flamur Kapllanaj dhe kancelarin Donald Xhelili

Komisioni i Rithemelimit i Sali Berishës ka bërë dje kallëzim pènal për kreun e gjykatës së Tiranës Flamur Kapllanaj dhe kancelarin Donald Xhelili, duke i akùzuar për shpèrdorim detyre. ‘Rithemelimi’ bëri kallëzimin ndaj tyre me arsyetimin se nuk u ka dhënë vendimin për pranimin e ankimimit të Alibeajt.

“Në vijim të qëndrimit të bërë publik nëpërmjet deklaratës së ditës së diel, dhe në mùngesë të reagimit ligjor dhe institucional nga Gjy.kata e Rrethit Gjy.qësor Tiranë, Partia Demokratike e Shqipërisë ka paraqitur sot kallëzim pènal ndaj kryetarit dhe kancelarit të gjykatës së Tiranës, të cilët në mënyrë të qëllimshme ende nuk i komunikojnë zyrtarisht Partisë Demokratike vendimet gjy.qësore të cilat cènojnë interesa të ligjshëm të saj. Partia Demokratike bën thirrje për organet ligjzbatuese që të hètojnë dhe vënë para përgjegjësisë ligjore këdo i cili me veprime te pàligjshme tènton të ndikoje proceset ligjore në shqyrtim nga gjy.katat, pavarësisht pozicionit qe mban”, thuhet në njoftim.

Kronologjia e përplàsjeve mes “Foltores” dhe Alibeajt

Kujtojmë që përmes një vendimi të datës 22 prill, gjy.qtarja Blerin Muça rihapi çështjen e kontrollit të PD. Ajo pranoi ankimin e Partisë Demokratike, përfaqësuar nga Enkelejd Alibeaj, kùndër vendimit të Agron Zhukrit që regjistroi ndryshimet Statutore në Partinë Demokratike sipas Kuvendit të 11 dhjetorit të Sali Berishës, Gjykata e Tiranës pranoi kërkesën e Enkelejd Alibeaj duke legjitimuar atë si ànkues, duke pranuar të drejtën e ànkimin dhe duke konstatuar që ankìmi i paraqitur ka bazë të mjaftueshme për pranim dhe nuk është abùziv dhe i pàligjshëm. Gjyqtarja Blerina Muça vendosi në Dhomë Këshillimi se PD përfaqësuar nga Alibeaj ka të drejtë ta paraqesë ankimin në Apel të vendimit të Zhukrit.

Tashmë, i takon Gjy.katës së Apelit të vendosë nëse do të pùshojë ankìmimin, apo do të kthejë për shqyrtim po në Gjy.katën e Tiranës por me trupë tjetër gjy.kuese, kërkesë pàdinë e Rithemelimit për regjistrimin e statutit të 11 dhjetorit që Zhukri e vulosi më 25 mars 2022. Nga ana tjetër, Ivi Kaso i Rithemelimit ka ankìmuar vendim e ka ankìmuar në Apel vendimin për pranimin e Enkelejd Alibeajt si palë në këtë çështje.

Në prag të një vendimi nga Apeli për çështjen e kontrollit të PD-së Sali Berisha ka rritur presìonet ndaj institucioneve të drejtësisë, duke thënë se vendimi gjy.qtares Blerina Muça për njohjen e Alibeajt si palë në proces është i pàligjshëm dhe kjo sipas tij tregon që drejtësia është e kapur nga kryeministri Edi Rama, por nga ana tjetër i bën prèsion edhe ambasadorja e SHBA-së Yuri Kim. Akùza të Komisionit të Rithemelimit u është përgjigjur edhe Gjy.kata duke i konsideruar të papranueshme. Apeli thotë se këto sùlme janë ndërhyrje të drejtpërdrejta përpara marrjes së vendimeve nga gjy.katat dhe se janë të pàpranueshme ligjërisht dhe kushtetutshmërish.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!