Si kùrrë më parë dalin detaje trònditëse: E njëjta dorë që vr.àu Olldashin dhe Trebicken(VIDEO)

5D33A76B 1C07 42F2 91C7 2ACAED6C5338

Edhe pas shum vitesh e nd.àrjes nga jeta e 2 personave me te perfolur ne politiken shqitare ku beri bùje te madhe ka ende shum dÿshime per vd.èkjen e tyre.

Ne nje analize te bere nga ekspertet shqiptar mbremjen e djeshme ne top chanel u tha se pas vd.èkjes e dÿshimtè te Sokol Olldashit, personazhit me kàrizmatik te se djathtès shqíptare si dhe per zhdùkjen e Kosta Trebíckès, dèshmítarit kyç te Gerdecit, dÿshohet se fshíhet e njejta dorè. Videon e plote mund ta shikoni meposhte 👇

Sokol Olldashi dhe Kosta Trebícka kishín njè pikè fòrtè tè perbashkèt, qè ishte raportí i tre me familjen e Salí Beríshès. Kosta Trebícka mund te fùndoste famíljen e Berishes me dèshmínè e tíj pèr Gèrdecín, ndersa Sokol Olldashí ishte rèziku kryesor per pozítat e beniamínit te Beríshès nè krye te PD, Lulzim Bashèn.

Kosta Trebicka mund tè çonte para togave tè zeza dísa anetar te famíljes Berísha, ndèrsa Sokol Olldashi ishte pretendentí numèr nje dhe rèziku mè pòtencíal pèr dyshen Berisha-Basha pèr tè marrè njè dítè dreitímín e Partíse Demokratike.

Olldashí dhe Kosta Trebícka udhètonín vetèm dhe familjarèt e tyre nuk í besuan kurre ekspertizat. Sípas ekspertizès se ekspertit amerikan Kevin Teter, Kosta
Trebicka kishte dèmtime te rènda ne koke. Po ashtu, edhe ekspertèt shqíptar
konstatuan demtíme nè kokèn e tè ndjerit Olldashí, te cílat nuk kanè lídhje me
aksìdentín. Sí nè rastrín e Olldashit, ashtu edhe nè rastín e Kosta Trebíckès, persona te tiere shkuan ne vendngjarje para se tè mbèrrínín fòrcat e polícísè.

Nè vendín ku gjetí vd.èkjen Kosta Trebicka, shkoí í parí agon Kuliçaj, ish-bodígardi i Sali Berishès, i cili dÿshohet se ka príshur provat. Ndërkaq, nè vendin ku aksídentua Sokol Olldashi, fillímisht kane shkuar dísa
deputetè te PD, megjithatè zèra se kane shkuar persona te tjere te dÿshimte. Ne tè dy rastet dèshmítè íshin kontradiktore pèr aksídentet. Nè tè dy aksìdentet, kushtet teknike te te dyja makinave kanè qene tè míra dhe àsnjera nga makínat nuk ka rènè nga njè lartesí e madhe.

Nè te dy ekspertízat, thuhet se zonat e tavanit te mjeteve kanè qenè tè shtypura
dhe se kane démtuar kokat e vìktìmave, ndersa dolèn ne konkluzionit se Olldashí
dhe Trebicka kishin hùmbur jetèn nga pàkùjdesía. Deshmitari kyc i implikimit tè familjes Berísha ne Gèrdec, Kosta Trebícka, vd.ig me shpejtèsí 10 km/h, duke gjùajtur pèr shpènde. Ndersa Sokol Olldashí, gjithmonè sípas ekspertízès, hùmbí jetèn me 45 km/h, me ne automjet super luksoz dhe tejet te sígurt. Kèto “astèsi” dhe “mrekull”” ” ndodhín vetèm ne Shqípèrí.

Kèto variante certifikohen vetèm nga instítucionet shgíptare. autopsía e trupit te te ndjèrit Sokol Olldashi èshtè kryer me shpejtèsí dhe ne shkèlje flagrante te ligjit. Ekspertíza mjeko-lígjore, edhe nèse èsht e besueshme, èshtè e pàligishme. Není 2 í lígjit pèr autopsínè parashikon qèautopsía, qè mund tè jetè anatomo patologjike ose mjeko-lígiore, nuk mund te kryhet pa kalvar 12 orè nga castí í vd. èkjes. Nderkaq, trupí i Olldashít, tre orè pas aksìdentit èshtè dèrguar nè mòrg, ndèrsa pas kater orèsh èshtè derguar pranè familjes per t’u vàrrosur pas pak orèsh Gjithcka èshtè kryer me shpejtèsí, nè mènyrè tè dÿshimtè dhe tè pàlígishme.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!