LAJMI FUNDIT/ ‘Kjo nùk prìtej! Fatmir Mediu kandidat për President, plàsìn dèbate të àshpra brenda….

collage 13

Ne nje moment qe nùk prìtej ku dhe akùzat me te fòrta i ka me tr.àgjedìne e Gerdecit, diten e sotme ne konferencen e kryetareve per votimin e Presidentit u propozua ne menyre anonime edhe ish ministri Fatmir Mediu ku solli pàkenaqesi dhe dèbàte te àshprà nga partia Socialiste.

Deputeti i PD-së, Agron Gjekmarkaj e quajti të tùrpshëm për politikën shqiptare procesin për zgjedhjen e presidentit të Republikës.

I pranishëm në Konferencën e Kryetarëve, Gjekmarkaj theksoi se pavarësisht pròblemeve në opozitë dhe mbi pushtetit të socialistëve, duhet bërë prèsion për zgjedhjen e një presidenti euroatlantik, si forma e vetme për të garantuar demokracinë në vend.

Kujtojmë se ditën e djeshme dèshtoi raundi i parë për votimin e presidentit pasi në parlament nuk u dërgua àsnjë emër për votim, ndërsa sot në Konferencën e Kryetarëve për zgjedhjen e presidentit të ri do të përcaktohet data për raundin e dytë, e cila duhet të jetë brenda 7 ditësh, pra deri më 24 maj.

Gjekmarkaj: Ky nuk është proces për zgjedhjen e presidentit të republikës, po e ben me tùrp politikën shqiptare.

Unë e kam theksuar në mbledhjen e kaluar që mazhoranca nuk ka mandatet për të zgjedhur presidentin, në subjektivitetin tim përpiqem të jem i ndershëm dhe deri tani ngjajme me të gjithë ata që votuan në 6 mars.

Sido të jenë pròblemet, opozita përfaqëson gjysmën e popullit shqiptar. Në optikën e dikujt që ka çdo pushtet në duar, propozojmë që këtë punë ta bëjë part time, paradite president pasdite kryeministër. Ne duam një president euroatlantik, nuk kam fare drojë ta theksoj se për fat të keq nga mbi pushteti i socialistëve, euroatlantizmi është e vetmja formë për të rikthyer demokracinë.

Do të ishte e udhës që të bëhet prèsion që presidenti i ardhshëm të jetë nje person me integritet si figura e Fatmir Mediut u shpreh Gjekmarkaj.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!