Skàndàli Veliaj Bllako: Prìtet arrèstimi i kryebashkiakut? SPAK nis aksìonin me lajmin e paprìtur…

collage 1 2

Prej dísa ditesh nè rrjètet socíale èshtè bèrè vírale njè vídeo ku kryebashkíaku Velíaj dègjohet gjatè fushatès elektorale tè thotè se puna dhe sukseset e tíi do te íshín te pàmùndura pa kontributín e Algí Bllakos.

Faktí se pèrse ky fragment ka ngjallur kaq shumè ínteres, pas arrèstímit tè ish deputetít socialíst èshtè í thjeshte aí lídhet me marrèdhèníen e tyre tè veçante.
223E7860 2B02 4D53 85C6 9B39098B14EA

Menjèhere pasí Bllako kopsítí letrat pèr ngrítjen e inceneratorit tè Tíranès, qè ka tè njèjtèt pronarè me atè te Elbasanit dhe te Fierit, te cilet bashke me ish deputetín akuzohen sot pèr korrùpsíon nga SPAK, Velíai e emeroí atè drejtor tè Ujèsjellès Kanalizimeve te kryeqytetit.

Aí e sponsorizoí per njè vend fítues nè lístèn e Tíranès, te cilèn e drejtonte vetè dhe e ndìhmoj fort gjate fushates ne pranveren qe shkoí.

Po pèrse kjo lídhje e veçantè? Me síguri qè ajo èshtè farketuar nè
períudhèn kur tè dy ishín pjesè e hallkave qè konspironin pèr ngrítjen e inceneratorít te Tiranès, qè do t’u kushtoje shqíptarève ne fund afersisht 430 milione euro.

Dokumentat e bera tashmè publike nga Komisioni Hetímor Parlamentar dhe Kontrollí i Larte i Shtetit, e konfirmoinè kètè marrèdhèníe specíale te dyshes Velíaj Bllako.

Hístoría fillon ne momentín kur Mínístría e Mjedísít, nè tè cílèn Bllako ishte sekretar ipergjithshèm, vendosí tè marrè míratímín e
Bashkive Tírane, Vorë, Kamèz, Kavaje, te cilat do tè mbanín gallè inceneratorín duke dèrguar aty mbetjet e tyre.

Gjatè njè korrespondence mes mínístrisè se Ekonomísè, asaj te Mjedísít dhe Bashkise èshtè kerkuar gè te jepej míratímí i katèr bashkive te qarkut te Tiranes, ge do te díginín mbetejet e tyre dhe do tè paguanín inceneratorín.

Por, procedura èshtè kryer duke marre vetèm fírmën e Velíait dhe duke i anashkalvar tre te tierat, qè nè atè kohè mund te kùndèrshtonin sepse drejtoheshín nga opozita.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!