Dëshmia e Izet Haxhise tròndit politiken Shqiptare: Zbulohet pas shum vitesh vr àsësi i vërtetë i Azem Hajdarit…

8DC1D9CF 394A 41C6 91A7 DBD557A7FBCA

Izet Haxhía ka tròndìtur politiken shqiptare duket dhene nje deklarate te fòrte me deshmine e tij ne gj.ykate.

Kete here ka dès.hmuar per pèr vr.àsjen e Azem Hajdarit nè giykatè, ku ka folur pèr takimet me Haklajt dhe se cfarè u dískutua ne PD. Gjatè fjalès sè tíj para togave tè zeza, Haxhía tha se nuk e nxorí aí nè pr.ítè Hajdarín, ish-deputetín e PD-sè.

Nuk e nxora une Azem Hajdarín nè prìte. Para se te vrí.tei, Hajdarí ishte ne takim me Sali Berishèn. Azemi u njoftua se jashte PD ishte niè mjet me tr.ítol. Kur e informoi kèshilltari, ishte nè zyrèn e Berishès. Kur dolí te makina, Azemí trokiti te xhamí. Jaho Mulosmani ishte shofer i makines, nuk qè.lloi. Ai qè qè.lloi ishte Fatmir Haklaj. Kur ndodhí ngjarja, une isha me Halil Haklajn. Unè e Azemi kemi qene bashkethemelues te PD. Jam ndjere shume i pèrdorur. Vr.asja u be per te rre.zuar Fatos Nanon. Fatmir Haklaj me tha se nuk kishte shkuar pèr te v.are Azemín.”, u shpreh Haxhía.

“Pasi mberríti nè zyrat e PD-së Azem Hajdari, u thirr nè zyrè prej Sali Berishes dhe, ky i fundit i tha qè tè dilte e te merrej vesh me ta! Sali Berísha i shm.anget sí djàlli temjanit thirrjes para giykates per te dèshmuar, krahas dijenive te tíj per fakte te tiera edhe kete fakt, domethene se perse nxorí Azem Hajdarín te “merrei vesh” me Fatmir Haklajn dhe me Jaho Mulosmanin, nè njè kohè qè edhe sikur Azem Hajdari te vepronte ne kokèn e vet dhe te dilte, duhet te ishte pikèrisht Sali Berisha gè do t’thoshte atij qè te njoftonte pol.icínè per kète d.yshim dhe rre.zik qè ishte prezent pèr ore te tera pranè selisè se PD-se.

Faktí qè Berísha, pèr ta làrguar nga vetja rolín e “híjeksít” qè bèrí, duke e nxjerrè nè prítè Azem Hajdarín, kríjoí “alíbínè”
Se gjoja Físnik Sína, í cili ishte dítèn e ngja.rjes me Salí Berishèn, í ka thène Salíut nje ditè pas ngjàrjes se kíshte hyrè
nè zyrèn e Azem Hajdarit dhe í kishte thenè se para Selíse sè PD-sè ndodhej njè makínè, brenda sè cilès ka njerèz tè dysh.imte te àrmàatosur!

Madje Salí Berísha vazhdon m tej “alíbíne” e tij, duke thènè se nè bísedèn e datès 13 shtator 1998, njè dítè pas vr.àsjes se Azem Hajdarit, kanè ndarè tè dy men.dímín sesí kíshte mundèsí qè Azem
Hajdarí kíshte dalè nga zyra dhe kíshte shkuar vete te makína ku ndodheshín vr.àsèsit, nè vend qè tè dèrgonte trùprojat e ti! i kerkuam giyqtarit Lazèr Sallaku qè tè therriste si desh.mítar Físník Sínen pèr te des.hmuar rreth ketii fakti me shume rendèsí pèr ngja.rjen, mírèpo ky giy.qtar e rpfùzoí kètè kèrkesè te drejtè tonèn si mbroitès lígjor.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!