DASH gòdèt edhe njeherë! Blinken jep lajmin e paprìtur për ish kryeministrin, Berisha shum shpejt prìtet të arrèstòhet..(VIDEO)

collage

Mesa duket ish kryeministri shqiptar Berisha ska nder mend te dprèzòhet perballe amerikàneve ku duket se edhe njehere po merr ne dore situaten ne partine demokratike ku amerìkanet i drùhen nje zgjedhje te tij me vullnetin e popullit ku do te jete nje proces shum i vèshtìre per ta ndaàlur Berishen.

“Sekretari i shtetit ka informacione te besveshme se Berísha ishte pèrfshíre ne korrùpsion te konsíderveshem, kryemíníster i Shqípèríse (…) aí njíhet gieresísht se ka perdorur pushtetín e tíj per perfítímín e tij dhe per tè pasurvar aleatet e tíj politíkè dhe anètarët e families se ti ne kurríz te besímit te publíkut shqíptar nè instítucíonet e tyre geverítare dhe zyrtarèt publíké (…). veprímet korrùptive te Beríshès vazhdojnè te kene jehonè ne Shqípèrí dhe ne te gjithe rajonin sot.”

Kjo theksohet nè nje komunikim që gazetarí i Report Tv, Ermal Qorí zhvilloí me Departamentín amerikan te Shtetit nèpermjet emailit zyrtar. DaSH konfirmon se tè dèrguarit e SHBA-se nè Shqípèri do te kèmbëngulin që zyrtarèt e lartè ne vend gè kryejnè shkèlje dhe abùzime tè dalín pèrpara drejtèsísè dhe te mos í shpètoinè pàndèshkveshmerise.

“Po. emerimet e SHBA, qoftè nga departamenti i shtetit apo thesarí, kanè ne te kalvarèn dhe do te vazhdoine te riafírmojnè nèvojen per llogaridhènie dhe transparence ne institucionet demokratike te shqíperíse, proceset
geverítare dhe veprímet e zyrtarève publike shqíptare. Percaktímet publike nèn autoritete tè tilla i lejoine Shtetet e Bashkuara te promovoine perfshìhen nè korrùpsion ose kryejnè shkèlie dhe abèzime tè tè dreitave te

njeríut, dhe tè mbèshtesín pèrpjekjet pèr te pènguar ose pènguar abùzímín nè te ardhmen dhe pèr tè lùftuar mòsndèshkímín. Shtetet e Bashkuara do tè vazhdojnè tè pèrdorín tè gjitha mjetet nè díspozicion pèr te lu. ftuar korrùpsionin dhe per tè mbròitur te drejtat e njeríut nè nível global”-thuhet nè pèrgjígien e DASH. DASH í èshtè pèrgjígjur deklaratave tè Sali Beríshes se Blinken nuk ka àsnjè provè kùnder tíi duke theksuar se informacionet që Sekretari i Shtetit ka per perfshìrjen e ish-Kryeministri Berisha nè korrùpsion i pèrkasín períudhès kur ai ishte kryeminister i Shgípèrise.

“Sekretarí i shtetit ka informacione te besveshme se berísha íshte pèrfshírè ne korrùpsíon te konsíderveshem, veçanerisht gjate kohès ge ishte kryeminister i Shqípèríse. Ky korrùpsíon mí noí sùndímín e lígjit dhe besímín e
publíkut shqíptar ne institucionet, proceset dhe zyrtarèt publikè te qeveríse se tyre.

Korrùpsioni i Beríshes èshté raportuar gjerèsísht nè raportímet e OJQ-ve dhe shtypit vendas, rajonal dhe nderkombetar, sí dhe ne hetíme tè lídhura me perpjekjet e aí njihet gierèsísht se ka pèrdorur pushtetín e tij per pèrfítímín e ti dhe per tè pasurvar aleatèt e ti politikè dhe anètarèt e familjes se ti nè kuríz te besímít tè publíkut shqíptar nè instítucionet e tyre qeverítare dhe zyrtarët publike. Per me tepèr, retoríka e tif kur aktívitetet e tíj tè raportuara janè vènè nèn hetím ose shayrtím ka trequar se aí èshtè í gatshèm tè mbròjè veten, anetarèt e familjes dhe aleatèt e ti politikè nè kuriz te hètímeve tè pavarura, pèrpjekjeve kùndèr korrùpsionit dhe Ilogarídhènies. DASH shkon edhe me te me akùzat duke undàlur konkretisht edhe ne dítèt e sotme.

“Veprímet korrùptive te Berishès vazhdojne te kene jehone nè shqípèrí dhe nè tè gjithè rajonín sot.”- shkruhet né emaíl. Mè 19 maj tè vitit 2021, DASH shpalli ‘non grata’ Salí Beríshèn sí te pèrfshírè ne “veprime korrùptive, tè tilla sí shpèrdorím i fondeve publike dhe ndèrhyrje nè proceset publike, duke perfshírè perdorímín e

pushtetit te tij pèr perfítímet e tíj dhe pèr tè pasurvar aleatet e tij polítíke dhe anetarët e familjes se ti”. Pas vendímit te SHBA Berísha ka shpèrth yer me akùza kùndèr aleatít me te rendèsíshèm tè Kombit Shqíptar dhe ka hèdhur nè giyq numrín 3 tè adminístratès, Sekretarín amerikan te Shtetit, Antony Blìnken í cili ishte aí qè bèrí publik vendímín e SHBA.

Add comment

Your email address will not be published.

Trending Posts

error: Content is protected !!